Na stran smo dodali obrazec za nezgodno zavarovanje, tako da si lahko sedaj na enostaven način naročite informativni izračun.

Nezgodno zavarovanje je zelo pomemba oblika zavarovanja, ki pa ga še vedno nima sklenjenega večina ljudi. Večina pa tudi ne kakšne so možnosti in cena nezgodnega zavarovanja.

O možnostih sklenitve in kritjih bomo več pisali v prihodnjih objavah, glede cene pa je najbolje, da izpolnite naš informativni izračun in tako preverite ceno.

Za začetek lahko izpolnite kritja, ki jih želite. Po prejetem informativnem izračunu pa se bomo pogovorili o morebitnih spremembah in prilagoditvah vašega nezgodnega zavarovanja.

To zavarovanje sodi med enega izmed dodatnih zdravstvenih zavarovanj, ki jih lahko sklepamo samostojno ali v kombinaciji s kakšnimi drugimi produkti.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate komentar aktualnega ministra za zdravje, Aleša Šabedra, glede dopolnilnega zavarovanja.

Glede na to, da so se prvi namigi o preoblikovanju dopolnilnega zavarovanja pojavili že pred nekaj leti in se do sedaj oblika zavarovanja še ni spremenila, bo verjetno tako še nekaj časa.

Gre namreč za zelo kompleksno zadevo, ki se mora rešiti na dobro premišljen način, ki bo deloval bolje.

Ministrov komentar si lahko ogledate v video posnetku.

V zadnji izdaji Mojih financ najdete članek o primerjavi dodatnih ali nadstandardnih zavarovanj.

Primerjali so ponudbo šestih zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujajo dodatna zavarovanja: Adriatic Slovenica, Merkur zavarovalnica, Prva osebna zavarovalnica, Zavarovalnica Sava, Triglav, zdravstvena zavarovanja in Vzajemna.

Glede na to, da gre za res obsežno tematiko, je članek temu primerno dolg, v njem pa najdete veliko koristnih informacij.

Kljub temu lahko na koncu ugotovimo, da je primerjava vseh dodatnih zdravstvenih zavarovanj zelo težka, saj moramo upoštevati veliko različnih spremenljivk, s tem pa prihaja do razlikovanj med zavarovanji.

Tako ne obstaja ena rešitev za vse ljudi, ampak moramo pred sklepanjem vedeti kakšne so naše želje in kakšno zavarovanje želimo. Pri izbiri primernega zavarovanja po ugodni ceni pa vam bo v pomoč zavarovalni zastopnik, ki zastopa več zavarovalnic in ki je podobne primerjave že delal.

Tudi na strani Zdravstvenozavarovanje.si pripravljamo primerjavo posameznih dodatnih zavarovanj, v vsakem primeru pa vam priporočamo, da si preberete članek.

dodatno zdravstveno zavarovanje primerjava zavarovalnic

V preteklih dveh mesecih se je dopolnilno zdravstveno zavarovanje podražilo pri vseh treh zavarovalnicah.

Dopolnilno je še naprej najcenejše pri zavarovalnici Vzajemna, kjer je najnižja cena s 3% popustom 31,01€, pri Adriatic Slovenica je cena 31,98€, najdražje pa je pri zavarovalnici Triglav, kjer je cena 32,99€ na mesec.

Razlogi za podražitev dopolnilnega zavarovanja so bili pri vseh zavarovalnicah podobni. Glavna dva razloga sta bila višje cene zdravstvenih storitev in povečano število zdravstvenih storitev.

Zaradi predvidenih rasti cen zdravstvenih storitev tudi v prihodnje, se lahko pričakuje dodatno povišanje cene dopolnilnega zavarovanja, saj zavarovalnice beležijo izgubo pri tem zavarovanju.

V decembru, 2014 so bile položnice za dopolnilno zavarovanje pri Vzajemni za 15€ nižje, kot v ostalih mesecih. Pri tem ni prišlo od pomote, ampak je Vzajemna znižala premijo za dopolnilno zavarovanje zaradi dobrega poslovanja v letu 2014. Zaradi ustvarjenega dobička, je tako vsakemu zavarovancu, ki ima pri njih sklenjeno dopolnilno, vrnila 15€ v obliki znižane premije za mesec december.

Da ne bo pomote, bo z naslednjim mesecem premiija ostala enaka, kot je bila v novembru. Znižana premija je samo za december, 2014. Kljub temu pa ima Vzajemna že sedaj najnižjo premijo, če se odločite za plačilo preko direktne obremenitve ali za letno plačilo in znaša 26,79€. V primeru obročnega plačila preko UPN obrazca (položnice) je cena brez 3% popusta.

Prestopite k Vzajemni

Če bi želeli prestopiti k Vzajemni, vam lahko celoten postopek uredimo mi in vam tako olajšamo prehod na najbolj ugodno zdravstveno zavarovalnico za dopolnilna zavarovanja.

Izpolnite obrazec na desni strani ali na strani Sklenite dopolnilno zavarovanje in dogovorili se bomo za prestop k Vzajemni.

Zaradi vsesplošne gospodarske krize in reformnih varčevalnih ukrepov je posledično začela pešati zdravstvena blagajna. Rezultat tega je višanje cen nekaterih zdravstvenih storitev in predvsem cen zdravil hkrati pa se to pozna tudi na višanju cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Marsikdo se tako (upravičeno) vprašuje, ali je plačevanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja sploh še smiselno in zato tudi razmišlja o prekinitvi zavarovalne police – a to niti ni tako enostavno.

Recimo, da se nekdo zaposli v tujini in se zato tudi preseli, posledično ne potrebuje dopolnilnega zavarovanja za Slovenijo temveč po potrebi (in glede na splošno in delovno pravo) dopolnilno zdravstveno zavarovanje v drugi državi.

Pri nas se v praksi dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklene za dobo 10 let z možnostjo podaljševanja za 10 let, v kolikor zavarovanec po preteku zavarovalne dobe ne prekine zavarovanja. Če pa zavarovanec želi prekiniti zavarovanje pred pretekom zavarovalne dobe, mora glede na splošne pogoje zavarovalnice plačevati zavarovalno vsoto vsaj eno leto, po prekinitvi zavarovalne pogodbe pa teče še trimesečni odpovedni rok. Druga opcija, ki jo zavarovalnice ponujajo pa je zamrznitev zavarovanja za dobo 1 leta, če gre za kratkotrajno delovno razmerje v tujini. Te dve opciji sta torej na voljo zavarovancu, medtem ko zavarovalnica lahko enostransko prekine zavarovalno pogodbo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje:

  • Ob smrti zavarovanca
  • Ob prenehanju statusa obveznega zdravstvenega zavarovanja
  • Ob neplačevanju mesečnih zavarovalnih premij (zavarovalnica bo seveda terjala neplačane premije do datuma enostranskega preklica pogodbe v skladu z pogodbenimi obrestmi)

Če bi želeli prekiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje in si ga urediti pri Vzajemni, vam celoten postopek uredimo mi, tako da vam dopolnilno zavarovanje velja cel čas. Ob prehodu dobite tudi praktično darilo in bon za 20€ (dokler traja akcija). Pa prekinitev in novo sklenitev izpolnite obrazec na desni strani ali nas kontaktirajte po telefonu.

Vsi študenti, ki bodo dopolnili 26. let, si morajo samostojno urediti dopolnilno zavarovanje že pred dopolnjenim 26. letom. To lahko uredite tudi preko naše zavarovalne agencije, kjer vam lahko sklenemo dopolnilno zavarovanje do tri mesece v naprej. S tem dosežete, da vam dopolnilno zavarovanje velja neprekinjeno in da ne bo presenečenja in nepotrebnih stroškov, če slučajno obiščete zdrvanika.

Pri sklenitvi zavarovanje ste upravičeni so vseh drugih ugodnosti in najcenejšega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji. Za sklenitev nas pokličite ali izpolnite kontaktni obrazec na desni strani!

Imate vprašanje o zdravstvenem zavarovanju? Na naši spletni strani ponujamo informacije o različnih zdravstvenih zavarovanjih. Najpogostejša zavarovanja najdete na samostojnih straneh in so:

  1. dopolnilno zavarovanje
  2. turistično zavarovanje
  3. dodatno zavarovanje
  4. nadstandardno zavarovanje

V kolikor na teh straneh ne najdete odgovora na svoje vprašanje nam lahko tudi pišete preko elektranske pošte ali izpolnite spletni obrazec, ki ga najdete na desni strani. Če želite prejeti odgovor na vaš email, ga vpišite v zadnje polje, drugače bomo odgovor objavili na strani.

Veliko ljudi ni prepričanih ali jim dopolnilno zdravstveno zavarovanje sploh koristi in v kakšni vrednosti krije zdravstvene storitve.

Za primer lahko damo korekcijska očala. Če potrebujete očala za daljavo, boste iz zavarovanja upravičeni do zneska 41,65€. Od tega zneska le 10% krije obvezno zdravstveno zavarovanje, preostalih 90% pa krije dopolnilno zavarovanje. To pomeni kar 37,48 evra.

To je samo eden od primerov, pri katerem vidimo kako pomembno je dopolnilno zavarovanje in da bi brez njega večji del stroškov nosili sami.

V kolikor zavarovanja še nimate urejenega, ga lahko naročite na naši strani: dopolnilno zdravstveno zavarovanje in ga uredite na enostaven in hiter način. Preverite tudi ostale ugodnosti in stroške, ki jih krije to zavarovanje in hitro boste ugotovili kako pomembno je.